Hybridipalvelut tarjoavat yrityksille saumattomia kokonaisratkaisuja, jotka voivat rakentua useammasta erillisestä palvelusta. Eri ympäristöistä tulevat järjestelmät ja sovellukset integroidaan toimimaan yhdessä, jolloin yritys saa juuri omiin tarpeisiinsa räätälöidyn kokonaisuuden.

TiVi-verkkolehden mukaan hybridipilvijärjestelmien käyttö kasvaa lähivuosina huomattavasti. Syynä niiden yleistymiseen on:

  • Erillisten palveluiden saumaton integrointi
  • Tarpeenmukainen räätälöitävyys
  • Helppo skaalattavuus
  • Tavoitettavuus verkkoyhteyden kautta
  • Käyttö paikasta riippumatonta
  • Toimivuus erilaisilla laitteilla (mm. älypuhelin, tabletti, tietokone)

Selkeä ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Data Groupin hybridiratkaisuissa palvelut voivat sijaita joltain osin omassa ja toisilta osin palveluntarjoajan konesalissa, mutta nämä yksiköt on yhdistetty niin, että dataa voidaan siirtää eri osien välillä. Yrityksen ei enää tarvitse tehdä kalliita laitehankintoja yhdellä kertaa, sillä yksittäisiä pilvipalveluita voidaan liittää yhteen yrityksen käyttötarpeet huomioiden.

Tällainen palvelumalli on helposti skaalautuva, joten sitä voidaan tarvittaessa laajentaa tai supistaa helposti ja nopeasti. Palvelu on yksilöllisempää ja yrityksen tarpeiden täyttymisestä pidetään kokonaisvaltaisesti huolta. Tietoturvasta ja yksityisyydestä huolehditaan keskitetysti, joten huolta riskeistä ei ole.

Parhaat palvelut kootaan yhdessä

Palveluja ostettaessa täytyy muistaa ottaa huomioon kokonaisuuden toimiminen, kuten esimerkiksi se, miten olemassa olevat sovellukset sopivat yhteen uusien ratkaisujen kanssa. Lisäksi hybridipalvelujen kokoaminen edellyttää poikkeuksetta eri palveluiden yhteen liittämistä ja sen aiheuttamaa manuaalityötä. 

Siksi räätälöityjä ratkaisuja hankkiessa kannattaa olla yhteydessä lähimpään Data Group -liikkeeseen, jossa asiantuntijamme palvelevat yrityksiä etsien juuri oikean ratkaisun heidän tarpeisiinsa.

Data Group -tuki, Jarmo Korhonen 07.06.2016