Siirtyminen pilvipalveluihin ja mobiilityöhön on avannut yrityksille valtavasti mahdollisuuksia. Älypuhelimia, tabletteja ja muita mobiililaitteita käytetään päivittäiseen työskentelyyn niin pienissä kuin isoissa yrityksissä. 

Samalla tietoturvakenttä on muuttunut. Yritysten data ei ole enää omien palomuurien takana, vaan hajallaan ympäri maailmaa. Yrityksen järjestelmiä voivat sen omien työntekijöiden lisäksi käyttää esimerkiksi kumppanit ja asiakkaat. Tieto kulkee käyttäjien mukana olevissa laitteissa, ja niin toimistolla kuin pilvessä oleviin tietoihin pitää päästä käsiksi tien päältä. Perinteinen palomuuri ja virussuoja -ajattelu ei enää riitä, vaan myös kannettavat laitteet ja yhteydet pitää suojata hallitusti. 

Kaikilla yrityksillä on salassa pidettävää tietoa ja vähäisiltäkin tuntuvat tiedot voivat aiheuttaa korvausvelvollisuuden, jos ne joutuvat vääriin käsiin. Puhelimella pääsee käsiksi samoihin tietoihin kuin tietokoneilla, mutta siinä ei välttämättä ole riittävää suojausta. Töissä käytetään myös usein omia mobiililaitteita, mikä tuo turvallisuuteen oman haasteensa. Ja vaikka tietoturva on monelle yritykselle tuttua, sitä ei välttämättä toteuteta käytännössä. 

”Toimiva tietoturvaratkaisu mahdollistaa joustavan ja myös mobiilin työnteon.”

Usein kun järjestelmän tietoturvaa tiukennetaan, samalla sen käytettävyys huonontuu. Toimiva tietoturvaratkaisu mahdollistaa joustavan ja myös mobiilin työnteon. Työkalujen pitää olla joustavasti käytössä, mutta samalla pitää myös voida olla varma siitä, että tiedot pysyvät omassa hallinnassa. 

EM+S eli Enterprise Mobility + Security on Microsoftin pilvipohjainen tietoturvaratkaisu, joka suojaa uusilta uhkilta ja samalla parantaa tuottavuutta. Ensi vuonna sovellettavaksi tuleva EU:n uusi tietosuoja-asetus säätää esimerkiksi, että henkilötietoja ei voi lähettää sähköpostissa salaamattomana. EM+S:stä löytyy ratkaisu tähänkin. 

”Ratkaisu listaa jokaisen mobiililaitteen, joka yrityksen IT-ympäristössä on käytössä.”

Asiakkaan elämää helpottaa sekin pk-sektorilla varsin uusi ominaisuus, että ratkaisu listaa jokaisen mobiililaitteen, joka yrityksen IT-ympäristössä on käytössä. Yritys saa mobiililaitteet hallintaansa kustannustehokkaasti.

Tietosuoja pyrkii turvaamaan henkilön identiteettiä, tietoturva taas esimerkiksi yrityssalaisuuksia ja infraa. Kummankin pitää olla kaikkien EU-valtioissa toimivien ja EU-kansalaisten henkilötietoja käsittelevien organisaatioiden uusien vaatimusten edellyttämässä kunnossa viimeistään 25.5.2018. 

Lue lisää EM+S -palvelusta

Lue lisää EU:n tietosuojauudistuksesta

Data Group, Microsoft 05.10.2017