Cover-kappaleisiin keskittyvä Osmo’s Cosmos on tunnettu näyttävistä keikoistaan.

Bändi luo visuaalisen ilmeensä ja loihtii näyttävät taustat keikkalavoille FUJITSU CELSIUS -tehotyöasemien avulla.

Tehotyöasema on ajatuksen jatke

”Fujitsun Celsius-tehotyöasemat ovat meille työkaluja, mutta samalla ajatuksen jatkeita. Kun uusi visio iskee, se pitää pystyä toteuttamaan nopeasti", toteaa Pete Kiisseli, Osmo’s Cosmos -yhtyeen kitaristi ja perustajajäsen.

Yhtyeen musiikkivideot harppasivat kokonaan uudelle tasolle, kun yhtiö sai virtuaalilavansa valmiiksi.

Käytössä on neljä Fujitsun Celsius-tehotyöasemaa. Kahden tehotyöaseman avulla loihditaan näyttävät taustat keikoille, ja kahden aseman avulla rakennetaan koko yhtyeen visuaalinen ilme.

”Kuvaamme koko yhtyeen vihreää taustaa vasten erittäin tarkalla 4K-kameralla, jotta edes hiustupsujen välistä ei pilkahda väriä. Sitten alamme rakentaa virtuaalista taustaa”, Pete Kiisseli kertoo.

Koska alusta on täysin virtuaalinen, lavarakennelma, taustavideot, valot, kamerakulmat ja erikoistehosteet ovat täysin muokattavissa. Pelkästään valotauluja on kymmeniä ja valoja satoja, ja lavan pinnat reagoivat todenmukaisesti yksittäisiin lamppuihin. Lavan mittasuhteet vastaavat myös oikeiden keikkapaikkojen lavoja.

”Visioidemme toteutuksessa sovellukset eivät toimi ajatuksen nopeudella, mutta tehotyöasemien avulla pakolliset viiveet pysyvät kohtuullisina", Pete Kiisseli mainitsee. ”Virtuaalisen keikkalavan rakentamisessa vain luovuus on rajana."

Virtuaalilavan rakentaminen kesti viisi kuukautta. Lopputulos on vaikuttava, jopa koko maailman mittakaavassa poikkeuksellinen. Toteutukseen on käytetty alan stantardisovelluksia.

Fujitsu 29.09.2017