Tehotyöasemat ovat pitkään sitoneet käyttäjänsä työpisteeseensä. 

Raskaat työt ovat vaatineet järeät laitteet ja omat sovellukset. Nyt virtualisoidut tehotyöasemat vapauttavat suunnittelijat ja it-hallinnon perinteisten tehotyöasemien kahleista. Kun tehotyöasema virtualisoidaan, sen tehoa voi käyttää käytännössä kaikenlaisilla kannettavilla laitteilla paikasta riippumatta. Virtualisoitua tehotyöasemaa voi käyttää hyvin erityyppisillä laitteilla, jopa tabletilla, kunhan verkkoyhteys on riittävän nopea. Virtualisointi toteutetaan Citrixin tai VMwaren sovelluksilla.

Yksi tehotyöasema riittää jopa 20 käyttäjälle

Fujitsun tehokkaimman CELSIUS R940 2 -suoritintehotyöaseman voi jakaa virtualisoiduiksi tehotyöasemiksi jopa 20 yhtäaikaiselle käyttäjälle. 

Laitteen suorituskyky voidaan jakaa erityyppisiin kokoonpanoihin, jos osalle käyttäjistä halutaan antaa erityisen paljon laskentatehoa pysyvästi tai tietyksi ajaksi. Jakoa muokataan tarpeiden ja käyttäjämäärien muuttumisen mukaan.

Vähemmän murheita tietohallinnolle

Tietohallinnolta virtualisointi poistaa suuren määrän hallintaan ja tietoturvaan liittyviä murheita. Työtiedostot pysyvät aina turvassa yhtiön tiloissa. Parantuneen tietoturvan ansiosta tehotyöaseman tiedostoihin voidaan tarvittaessa antaa pääsy myös alihankkijoille ja kumppaneille. He voivat tutustua tiedostoihin ja muokata niitä ja tiedostot pysyvät ajan tasalla yhtiön tiloissa. Jos yhteistyö loppuu, oikeuksien poistaminen käy nopeasti. Virtualisoitujen tehotyöaseman hankintaa helpottaa myös ohjelmistojen lisensointimallien kehittyminen.

Fujitsu 21.04.2016